Shadow / Shading Eyeliner

17-02-2023

De Shadow / Shading Eyeliner is in oost Europa enorm hot and happening en hier in Nederland beginnen wij de smaak te proeven dat ook dit. Onderdeel van permanent make-up nog wel eens de bom kan zijn. Hoe gaaf het ook allemaal klinkt, voorzichtigheid is met dit onderdeel geboden. Sowieso is de ervaring met het zetten van de normale eyeliner zeer belangrijk, ik zeg altijd, bij twijfel niet doen. Ben je net als ik ook iemand die smult van een uitdaging? Dan is deze shadow eyeliner echt te gek om te zetten. Dus voor alle die hards in de PMU wereld, deze techniek is echt een must have in jouw praktijk. Laat ik bij het begin beginnen. Deze techniek is niet vooriedere klant geschikt. Een consult afspraak voorafgaand aan de behandeling is in mijn praktijk verplicht. Zo weet ik op de dag zelf dat ik niet te maken krijg met een te ruim ingeboekte afspraak waar alleen een normale of maximaal een Baby wing mogelijk is. Tijd is immers geld.
Met een shadow / shader eyeliner behandeling kun je namelijk zomaar 2uur tot 3uur zoet zijn.

HOE BEPAAL JE DE VORM VAN DE OGENVAN JE KLANT.
Het belangrijkste is om vooraf de oogvorm van de klant te bepalen voordat je gaat voortekenen. De focus moet op het oog liggen, niet op het volledige gezicht wat wel van toepassing is bij de wenkbrauwen.

ER ZUN VIER MEEST VOORKOMENDE OOGVORMEN:
Amandeloog (beschouwd als de ideale oogvorm)
Rond oog (oog zeer geschikt)
Oog met hangende oogleden (Hoody eye)
Monolid oog (Aziatisch oog)

Het amandelvormige oog is de meest perfecte vorm gevolgd door het ronde oog waarbij je vaak met een stevigere eyeliner een prachtig effect behaald. De Hoody eye en het monolid behalen met de shader behandeling minder resultaat. Nou wil de wing daarentegen vaak weer wel erg mooi staan bij dit oog type.

De hangende oogleden fleur ik liever op met de shadow + infralash techniek welke vrij nieuw is in PMU land, hier heb ik een mooie training voor welke je al kunt volgen als je beginnend eyeliner artiest bent.

DE HUID VAN DE KLANT
Jonge en strakke huid (mooiste resultaat.)
Middelbare leeftijd (alleen bij voldoende ervaring kun je deze klant behandelen.)
Rijp (Wees zeer voorzichtig met dit huidtype.)

Het is van groot belang dat er rekening gehouden wordt met de huiddikte op de oogleden en de oppervlakkige bloedvaatjes op het deel van het oog waar de shading en de wing worden gepigmenteerd. Niemand is gebaad bij een blow-out van pigmenten onder de huid.

KLEUREN VOOR EEN SHADOW EYELINER
Infraliner met een zwarte kleur.
Shader met een bruine of zwarte kleur, gebruik alleen een tijdelijke pigment. (organisch)

NAALD KEUZE
Ik werk de ene keer met een 3 punt power-liner wanneer er een stevige eyeliner gezet moet worden, de andere keer gebruik ik alleen een 1-punt naaldje. Houd er rekening mee dat de Nano naald goed scherp blijft! Ik gebruik per oog 1 Nano naald. Je kunt het jezelf niet permitteren wanneer de naald bot wordt dat je per ongeluk tijdens het pixelen blijft hangen in de dunne ooghuid. Ik gebruik voor de Shadow het liefst een traditionele 1 punt naald waarbij je de pixels mooi kunt zien. Maar ik werk ook met een 0.25 of soms zelfs 0.25 Nano naaldje waarbij je minder pixels ziet maar meer het powder effect krijgt. Dit is afhankelijk van de wens maar ook wat mogelijk is op de huid! Dit leer je tijdens een Masterclass training.

HOE MOET JE DE SCHADOW EYELINERVOOR TEKENEN
Allereerst gebruik ik de wing-mapping techniek. Dit kan overigens alleen bij de strakkere oogleden. Mocht dit niet het geval zijn dan zit mijn cliënt recht tegenover mij.
Ogen zijn zitten of liggend ook anders van vorm! Houd hier rekening mee met een rijper huidtype. Is de huid nog wel strak zet dan evengoed de klant na de wing- mapping rechtop om de lijnen te controleren.

Meer over deze techniek vertel ik je tijdens een training.

Liefs Kim